28.- SoM /CA/BA/CÉS/: Solucions o Millores. Moviment d'opinió Social. SoM.-

  SoM /CA/BA/CÉS/:  El dret a sentir ràbia. La llibertat d'expressió és per a tothom, no d'uns quants.

SoM Solucions o Millores. Moviment d'opinió Social tal com sona, sense entrar en polèmiques innecessàries del com s'escriu ja de forma centenària o no.

Metodologia: entrevistes, converses i anàlisi d'opinions.

Pels qui estimen al poble i a totes les persones amb respecte i amb bona voluntat.

Tampoc no cal recordar temps passats entre feudals i vassalls i esclaus o servents i com vivien. Avui defensem la relació entre iguals.

La societat del segle XXI que té mirada progressista, democràtica, respectuosa per la diversitats precisa més que mai:

- Una democràcia autèntica. Amb consultes populars sobre temes importants i amb la participació de tothom en el plantejament de solucions o millores davant de problemes, des del moviment de la ciutadania a favor d'una opinió social pròpia dels dies d'avui.

- Sobre temes importants cal la consulta popular, votar sols cada quatre anys és massa orgànic i moltes vegades poc efectiva. Consultar a la ciutadania davant temes importants i que afecten a una majoria cal ser per honor i dignitat democràtica.

- La ciutadania també estem cansats que persones del despatx sense considerar les voluntats ni respectar valors, ni sentiments etc. a la ciutadania volen imposar per imperatius legals assumptes que es millor el consens, el debat i el diàleg.

Volem "Cabassers, amb honor i dignitat democràtica" sense imposicions ni imperatius, amb respecte i diàleg.

Reivindiquem Cabacés, si el veïnat així ho vol, pel seu valor històric més que centenari, també per exigir el dret a ser diferents, al dret a haver regles generals i a tenir excepcions. A més reivindiquem Cabacés per què les decisions comunitàries no es prenen en despatxos al marge de la realitat i del respecte a la voluntat del veïnat i de la ciutadania. Important és tenir informació, diàleg i comprensió i respecte pels demés dins de la gran diversitat.

Es parla d'un món més democràtic, d'una societat democràtica on la ciutadania es senti important. 

Tota consulta sigui com sigui és positiva, sense manipulacions, sigui per recollida de signatures, per urnes més objectiva i amb més garanties. Pot ser una consulta no vinculant que orienta als qui decideixen o vinculant per la llibertat i per a compartir responsabilitats.

La Corporació municipal representa a tota la ciutadania, tenen pactes electorals de govern, ho estan fent molt bé, perquè entrar amb plantejaments no democràtics?.

Donem suport a l'Alcaldia i a tota la Corporació municipal per aprofitar aquesta ocasió per a demostrar que anem pel camí democràtic que el nostre poble i el nostre país necessiten.


ESCOLTEM, CONVERSEM I DECIDIM JUNTS.

És de justícia. 

El nom del poble amb honor i dignitat democràtica.

Pels temes importants. Responsabilitats compartides


Creat 29 d'agost, revisat el 31 d'agost i darrerament el dia 01 de setembre a partir de les entrevistes dutes a terme.

"""FERRAN jm.)...


ACLARIMENT:

Aquí és recull opinions privades i es comunica en privat, respectant a les persones pensin com pensin. Aquest missatge és privat. Idoni per a persones amb seny no per persones que es creuen tenir la veritat absoluta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

45.- Suport voluntari al museu i informant turístic de carrer.-

33.- Explicació de les raons del meu posicionament amb la polèmica del nom escrit de Cabacés.-