39.- El Dret Humà del respecte al valor tradicional i històric d'escriure a nivell oficial més de 150 anys el nom del poble de Cabacés.-

 Només es tracta de moment de tenir informació, coneixement i sentit comú. L'opinió la diré quan toqui i estiguem motivats a escoltar-la i a escoltar-nos.- Estiguem junts a escoltar-nos entre iguals.

La garantia universal dels Drets Humans

Avui dia 10 de desembre Dia Internacional dels Drets Humans

Ens hem acomiadat de Paco Xammar, un sacerdot jesuïtat gran defensor dels Drets Humans

https://calescoltar.blogspot.com/2022/11/159-ens-sumem-al-comiat-de-paco-xammar.html

El Drets Humans i el seu respecte, tothom té dret a la llibertat d'expressió, però el qui la té ha d'entendre que els altres també la tenen i el que compta és l'ètica dels Drets Humans i la Llei per a la seva garantia. Sense que ningú es senti discriminat, perjudicat o menyspreat.

Per mitjà del diàleg i les converses el dol col·lectiu i personal es porta a posicions que calen guanyar totes les parts.

Recomanació legal i gramatical davant del valor moral més que centenari.- 

Per Llei el nom escrit de "Cabacés" és permès i per Drets Humans hi ha el tret de donar per sobretot el valor històric escrit més que centenari. És un dret humà que mereix tot el respecte, així com les altres opcions i altres raons.

El valor històric d'escriure més de 150 anys el nom oficial del poble de "Cabacés", mereix el seu respecte, i cadascú pot opinar al respecte i cal respecta els uns amb els altres.

Però no és el mateix opinar què vols per menjar com si un plat vols elegir per menjar que si ho aconsegueixes menges el que tu vols, que dir que els altres han de menjar el que tu vols, obligant-los.

Tot es replantejable però cal vetllar per les bones formes, d'aquesta manera fan que els Drets Humans perdin el sentit i en lloc de generar convivència generen toxicitat i malestar malgrat tothom tingui en part un tant per cent de raó.

Com a persona compromesa en els Drets Humans a Tarragona ciutat i al Priorat "RESPONEM DRETS" i com a Jutge de Pau de Cabacés a favor de la convivència diré que per damunt de tot està el Sentit Comú, els Drets Humans i la Llei i les bones raons.

No vull entrar en personalismes ja que en aquest poble que vaig aterrar fa més de 40 anys, els implicats saben que he fet el possible per a fomentar la cultura del poble i les parts implicades saben que els ajudat, hem fomentat i saben que per mi l'amistat està per damunt de tot.

Però no puc callar en dir que existeixen els Drets Humans i la Llei per damunt d'altres interessos siguin econòmics, psicològics o polítics.

Tothom sabem la història dels 40 anys i tots sabem la tasca de Vicenç Biete i l'Ajuntament de Cabacés, malgrat hi hagi negacionistes, que tenen el seu dret. Mentre respectin els dels demés.

La majoria del poble escriu "Cabacés". Cabacés és una marca comercial i turística, és lamentable que s'argumentin aspectes desqualificadors que fereixen les sensibilitats. A la gent ni els importa, sols sabem que escriure Cabacés comporta una cultura escrita centenària, es considera que en  set lletres i el seu valor estètic de senzillesa els agrada a la majoria.

Per què complicar les coses?

Es prega respecte, senzillesa, humilitat i evitar tensions i problemes innecessaris. En un poble hi han problemes més prioritaris

L'esforç del govern municipal en tirar endavant el poble en tots els aspectes socials, culturals i humans es mereix el respecte per no dir l'agraïment i posar-se qüestionant la nostra marca turística i comercial la qual mereix tot el respecte a part del que suposa danys i perjudicis morals, socials i econòmics.

Qui respecta és mereix el suport i qui no ho fa es normal que les reaccions a la toxicitat i a les tensions faci que no es senti comprés, per ser comprés primer hem de comprendre als demés, amb estima i disponibilitat de millora del poble.

Cal construir un poble amb harmonia que lluita per la seva supervivència econòmica i per la seva llibertat i en convivència.

Cal arribar a espais de diàleg i de concòrdia per aconseguir conviure els noms propis de "Cabacés" valor històric escrit més que centenari  i el de "Cabassers", normativa gramatical recomanada no obligada,  però es posar pals a les rodes entrar en desqualificacions, mentides i altres coses que no cal ni mencionar, perquè el que realment volem és la Pau i la Concòrdia, al nostre poble.

Cal escoltar a tothom però no podem entrar en imperatius legals per imposicions que no calen ni es mereixen. El present i el futur està tot en la participació i en els criteris democràtics en al construcció de la convivència democràtica activa

I de moment sols informo, encara no he començat a opinar i ho faré en quan se m'encomani aquesta missió de com es pot sortir d'aquest conflicte innecessari ni prioritari però real. Opinar és un dret universal.

Ara és escoltar a tothom amb tot el respectes.

La sobirania en el poble és la seva ciutadania, la sobirania en una associació és la seva assemblea. La democràcia és respectar la sobirania de la ciutadania siguis on siguis.



Cabacés nom català abans de la normativa gramatical i més que centenari



Dels que estan de situació que no compleixen la recomanació gramatical del que és correcte en català 




Sense comentaris 


"SI VOLS CANVIS, IL·LUSTRA A LA CIUTADANIA I AQUESTA QUE ÉS ADULTA JA SAP EL QUE ÉS CORRECTE I EL QUE INTERESSA PEL BÉ DE TOTS".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

45.- Suport voluntari al museu i informant turístic de carrer.-

33.- Explicació de les raons del meu posicionament amb la polèmica del nom escrit de Cabacés.-