44.- Donem a reconèixer les nostres disponibilitats culturals a Cabacés.- 1989-2023

 


Taula i cartellera per a informar al Cafè. La de l'esquerra fa uns 20 anys que la va comprar i la utilitza Ceradai


1.- Després del lliurament de certificats el passat dilluns dia 17 d'abril a la Morera de Montsant a les entitats relacionades he exposat les meves disponibilitats limitades en el marc d'un compromís moral i ètic de voluntariat promotor cultural.

2.- Mòbils.- 
Tinc en joc la tesi Causa Cooppel per la Pau, "COMENTAL" que es basa en la Action Research i la Pràctica Reflexiva des de 2017 fins a 2030.

3.- En què consisteix? 
Consisteix en atenció Cooppel a les persones, a les famílies, a les associacions, als estudiants universitaris i als centres de dia i les residències assistides per mitjà de la conversa i l'anàlisi empoderador dels comentaris segons els interessos culturals, lingüístics, turístics, educatius i socials.

4.- Objectius.-
Tesi oberta per a ser postulant per a cercles i consells nacionals i internacionals al voltant de la UNESCO i de les persones responsables i les comissions universitàries en servei comunitari, aprenentatge servei i relacions amb la comunitat en projectes dels seus estudiants.

5.- Proposta i compromís.- 

A.- Proposta oficiosa:

Josep Maria Ferran i Torrent que exerceix el voluntariat promotor cultural públicament a Cabacés des del 1989.
- FETS
- Va participar en la promoció cultural del museu Eco del Greco per a ser museu municipal en els anys 90.
- Va organitzar entre altres persones  l'Oficina de Voluntariat Promotor Cultural Mn. Joan Masip i Franch 1995-2002 que es va trobar al darrer pis de l'antic edifici de l'ajuntament
- Ha organitzat actes culturals al poble entre 1989 fins a l'actualitat. 

- PROPOSTA:
Motiu de ser admès al curs.-
Proposa que pel fet de participar activament en actes del Parc Natural i d'organitzar actes culturals al Priorat i a fora de la comarca en els quals puc ser informant vaig demanar fer el curs de ser punt informatiu, va ser acceptat i l'he superat.
Acreditació personal.-
El curs acredita ser informant del Parc Natural Serra de Montsant i EIN de Llaberia. 
Es pot estudiar aquesta oportunitat.-
I que si vol o ho creu convenient l'Ajuntament pot proposar o estudiar rebre la placa signant un compromís amb el Parc com a punt informatiu per exemple el museu municipal.




B.- Seguirem en el compromís de la promoció cultural.- 
Tant si tenim o no placa sempre al costat del voluntariat.-
- Compromisos:
I.- Compromís en el cas de no placa, anirem fent, vetllaré per a què la informació funcioni i entre tant alguna iniciativa cultural, entre les altres disponibilitats que ja estan en marxa des de 1989 i en més concret des de 2017, any de l'inic de la tesi esmentada.

II.- Compromís en el cas de placa al museu, informaré i orientaré amb disponibilitat presencial de dos caps de setmana al mes amb la bona fe de la coordinació amb la tècnica del museu, en cas de consultes em trucaran al what's o telèfon i faré una memòria trimestral sobre les actuacions com a voluntari promotor cultural.

Aclariment.-
Els ajuntaments no poden tenir directament a nivell oficial "voluntariat" però si fer convenis de col·laboració amb entitats, persones  o projectes solidaris concrets de tasques voluntàries a dur a terme sense cap més compromís administratiu ni de drets adquirits al respecte.




Sempre endavant.-
Sigui com sigui continuarem en el desplegament de la tesi Cooppel, també seguirem amb comunicació amb altres punts informatius de la comarca com de fora.

ANNEX
En total 18 programes voluntaris o de voluntariat social
Voluntariat amb el Parc Natural Serra de Montsant.
Participació activa amb tallers en la festa anual del Parc Natural Serra de Montsant, 2007 Cabacés, 2008 Margalef de Montsant, any internacional de l'aigua, 2009 Cornudella de Montsant i 2010 la Vilella Alta.
Participació en jornades sobre promoció cultural i gastronòmica i en el Fòrum de Turisme Sostenible.

A més d'afegit la trajectòria vital dels 17 programes voluntaris o de voluntariat.- 1976-2023 
Un trajecte humil de voluntariat promotor cultural i social 1976-2023 en disset projectes i resultats, amb acreditacions i certificacions oficials i amb proves materials i testimonis personals de les experiències:
1.- Iniciativa de la revista local "Això...Aleixaremc".-
L'Aleixar, voluntariat per la revista local "Això...Aleixarenc"  1976-79. Primera revista catalanista, clandestina i de plena llibertat d'expressió. Congrés de la Transició Democràtica 2011.
2.- Programa d'alfabetització d'adults ALBAIN.-
Universitat de Barcelona. programa ALBAIN 1980-81. Programa de pedagogia experimental en els estudis de llic. de pedagogia terapèutica sobre "Alfabetització Bàsica Inicial" dut a terme en SMO a reclutes i soldats de lleva al CIR Núm. 01 de San Pedro Madrid. 1981-82.-

3.-  Programa didàctic i pedagògic Ceradai de Recerca-Acció de Didàctica subscripció a associacions i revistes de pedagogia i de creació de jocs didàctics  propis. voluntariat  1985 i 1991- 2004

4.- Ceradai  d'actes culturals 1986- 1989- inici agenda pública fins a ara en 2023

5.- Voluntariat a la ràdio. Filoradiofonista voluntari Des de 1989 fins actualitat

 https://casoscooppel2023.blogspot.com/2023/04/04-experiencia-de-filoperiodisme.html

6.- Voluntariat en la Salut Laboral Docent

Creació del Comitè de salut laboral 1995 per a esdevenir el Comitè de Seguretat i Riscos Laborals Departament d'Ensenyament a Departament d'Educació   Generalitat de Catalunya    1995- 2017 

7.- Cabacés, voluntariat en pro del museu municipal 1994-2000. 
 Conferències diverses sobre el professor Montagud i seminari de docents pel valor didàctic del museu. 1994, X aniversari de la mort del profesor Montagud, conferència del catedràtic Ismael Zapater. Taula rodona amb en Santiago Camós i na Liesel Vidal de l'Associació per la Pau "Josep Liesel Vidal" 1996
8.- XEAUC     Associats a la Xarxa de la UNESCO 2000-2023 
Voluntariat educatiu en la difusió, motivació de projectes i reserca en metodologies a favor de la igualtat, l'equitat i la inclusió

9.- Causa Cooppel per la Pau. 2012 URV  2012- 2023- Neix a la URV amb Arcadi Oliveres com a projecte de tesi, avui ja és una tesi postulant amb un pla general director. Fins a 2030.. 

10.- Voluntariat en atenció al dol. Assessorament del dol en atenció a les persones de forma mensual des de 2013, constitució de l'Associació Centre Escolta Activa Aixopluc en 2014, participo com a voluntari assessor psicopedagògic. Programa 2012-22 en atenció a les persones amb dol.   

 

Tarragona, ciutat.-

11.- FCVS. 2001-23 voluntariat social. Presents a la coordinadora des de 2001 de Tarragona i Terres d'Ebre.
12.- Tarragona, voluntari pel Patrimoni de la Humanitat 1998-2000, 
13.- Voluntariat cultural. Tarragona 2016 capital de la cultura catalana. Voluntari entre 2010-17 . 
14.- Voluntariat educatiu i esportiu.- Jocs Mediterranis entre 2015-18. Projecte educatiu a l'institut en la preparació i participació en el protocol de premiació en els Jocs.
15.- Voluntariat social educatiu amb compromís de col·laboració en el programa Cooppel de l'institut Antoni Martí i Franquès de Tarragona- Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya. Tutoria estada empresa de BAT i tallers a les aules de 1r ESO a hora de tutoria.
16.- Voluntariat en la mediació veïnal des de 2000 fins l'actualitat. Informació, mediació en la federació segle XXI i en la junta de la Verge del Carme AAVV. Participació anual en les jornades de mediació de Tarragona des de 2017.

17.- Voluntariat amb la URV, en la mentoria en projectes d'aprenentatge servei d'estudiants universitaris amb conveni amb el Rectorat de la URV en TRFG curs 2021-22 i curs 2022-23. 




Més info

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

45.- Suport voluntari al museu i informant turístic de carrer.-

33.- Explicació de les raons del meu posicionament amb la polèmica del nom escrit de Cabacés.-